مشاوره آنلاین و نوبت دهی پزشکان همدرد اول
مشاوره آنلاین و نوبــــت دهـی پزشکــــــــان
چه دکتری ختنه میکنن
تاریخ انتشار : 1400/01/01 بازدید : 11607

چه دکتری ختنه میکنن

یکی از دغدغه هایی خانواده هایی که نوزاد پسر به دنیا می آورند; ختنه کردن نوزاد خود است. سوالی که در ذهن مادر و پدر نوزاد ایجاد می شود; این است که چه دکتری ختنه میکنن و باید به چه دکتری مراجعه کرد؟ باید بگوییم که عمل ختنه کردن نوزاد پسر باید توسط یک پزشک ماهر متخصص اطفال، متخصص اورولوژی و یا حداقل پزشک جراح عمومی صورت بگیرد; تا از عوارض و مشکلات آینده ای که ممکن است پیش بیاید جلوگیری شود.

ختنه کردن هم از نظر شرعی در مسلمانان برای پسران واجب است و هم از نظر علمی ثابت شده است که ختنه کردن پسران باعث کاهش عفونت های مجاری ادراری می شود. ما در این مقاله قصد داریم جهت افزایش آگاهی و اطلاعات شما; اطلاعاتی در خصوص ضرورت انجام ختنه، سن مناسب و این که چه دکتری ختنه می کنن صحبت کنیم. همراه ما باشید. برای دسترسی سریعتر به نوشته ها می توانید از فهرست مطالب استفاده نمایید.

 

 

فهرست مطالب

ختنه چیست و چه فوایدی دارد؟
چه دکتری ختنه می کنن؟
بهترین سن برای انجام عمل ختنه چه زمانی است؟
روش های انجام ختنه
عوارض ختنه کردن

 

 

 

ختنه چیست و چه فوایدی دارد؟

ختنه یک نوع عمل جراحی در بین نوزادان پسر و حتی سنین بالاتر است; که در طی این عمل پوست اضافی قسمت ابتدایی آلت تناسلی پسران برداشته می شود. انجام این عمل در کشور ما و مسلمانان به دلیل اعتقادات مذهبی و دینی; ضروری و واجب شمارده می شوید. با این حال در دنیای امروزه به دلایل علمی اثبات شده; ختنه کردن را به عنوان یک عمل جراحی در نظر می گیرند و انجام می دهند.

از فواید انجام ختنه می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  طبق تحقیقات انجام شده ختنه کردن نوزادان پسر احتمال ابتلا به عفونت های مجاری ادراری را کاهش می دهد.

  علاوه بر آن در نتیجه ی تحقیقات انجام شده; انجام عمل ختنه، سبب کاهش ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی در آینده می شود.

  هم چنین خطرات ناشی از ابتلا به بیماری عفونی ایدز کاهش می یابد

  علاوه بر تمام موارد ذکر شده در بالا; اگر در سنین نوزادی، پسران ختنه شوند; در زمان بزرگسالی عفونت های انتقالی از رابطه ی جنسی کاهش می یابد.

 

توجه به این مورد که چه دکتری ختنه می کنن مهم می باشد. چرا که در نتیجه عمل و کاهش عوارض تاثیرگذار است.

چه دکتری ختنه می کنن؟

ختنه کردن نوزادان پسر; به دلیل اینکه با آلت تناسلی آن ها مرتبط است و این عضو حساس و مهمی به شمار می آید; بسیار مهم است که توسط پزشک ماهر و با تجربه باید انجام شود. پزشک متخصص اطفال، پزشک متخصص اورولوژی و پزشک جراح عمومی کاندید های خوبی برای انجام عمل ختنه در نوزادان هستند.

پزشک متخصص اطفال به تمام بیماری های و مشکلات و هم چنین آناتومی بدن نوزادان آشنا هستند. از این بابت است که انجام عمل ختنه را می تواند با دقت بالا و دقیق انجام دهد.

پزشک متخصص اورولوژی پزشکی است که به آناتومی بدن افراد آشنایی دارد. هم چنین ارزیابی و درمان بیماری های مرتبط با اندام های جنسی را نیز در دستور کار خود دارد. از آنجا که عمل ختنه هم مرتبط با عضو حساس اندام تناسلی آقایان به حساب می آید; پزشک اورولوژی می تواند عمل ختنه را انجام دهد.

پزشک جراح عمومی پزشکی است که به طیف گسترده ای از مشکلات و بیماری ها آشنایی دارد و جراحی های سرپایی را هم انجام می دهد. عمل ختنه هم از آن دسته از جراحی های عمومی به شمار می آید که پزشک جراح عمومی آن ها را انجام می دهد.

بنابراین در جواب این سوال که به چه دکتری ختنه میکنن، پاسخ دادیم. با این حال توصیه می شود نوزادان پسر خود را برای انجام عمل ختنه; به پزشکان جراح عمومی و یا متخصص اطفال ماهر و با تجربه انجام دهید. تا از عوارض جانبی و مشکلات احتمالی آینده کاهش دهید.

بهترین سن برای انجام عمل ختنه چه زمانی است؟

در مورد این که چه زمان و سنی برای انجام ختنه در نوزادان پسر مناسب است; اختلاف نظرات متفاوتی در میان پزشکان متخصص وجود دارد. اما با این حال بهتر است ختنه نوزادان بین یک ماهگی و حداکثر تا 18 ماهگی انجام شود. به این علت که احتمال ابتلا به عفونت های ادراری در این سنین و به خصوص زیر 6 ماهگی در نوزادان پسر; بالاست. و از آن جا که یکی از مزیت های ختنه کردن; کاهش ابتلا به این نوع عفونت ها است; پس بهتر است ختنه کردن در سنین پایین صورت گیرد.

روش های انجام ختنه

ختنه کردن در نوزادان پسر به دو روش حلقه و جراحی انجام می گیرد. در ادامه این دو روش را شرح داده ایم.

در ختنه کردن به روش جراحی یا سنتی از یک گیره ی مخصوص استفاده می شود. پزشک در بر روی پوست آلت تناسلی شکاف کوچکی ایجاد می کند و بعد پوست را به عقب می کشد.

در روش حلقه در ختنه کردن; یک حلقه ی پلاستیکی نسبتا تنگ بر دور آلت تناسلی نوزاد می اندازند و سپس با نخ می بندن. بعد از گذشت چند روز ( معمولا بین سه تا ده روز) قسمت خشک شده مانند بند ناف می افتد. این روش بدون خون ریزی است و از این رو بیشتر از این روش برای ختنه کردن استفاده می شود.

عوارض ختنه کردن

همان طور که بیان کردیم این امر که چه دکتری ختنه میکنن مهم است ; چرا که هر چه پزشک ماهرتر و باتجربه تر باشد; عوارض کمتری را به همراه خواهد داشت. برخی از عوارضی که کودکان بعد از ختنه ممکن است دچار آن شوند در ادامه آورده ایم :

  عارضه ی شایع، خون ریزی ناحیه تناسلی نوزاد است.

  ایجاد عفونت که سبب درد و التهاب این ناحیه می گردد.

  در صورتی که ختنه خوب انجام نگیرد باعث ایجاد مشکلاتی در خصوص دفع ادرار می شود.

  در روش استفاده از حلقه ممکن است که پوست به اندازه برداشته نشده باشد; که در این صورت نیاز به انجام مجدد ختنه است.

  در روش جراحی هم ممکن است به علت نداشتن تجربه کافی پزشک; بخشی از آلت تناسلی به اشتباه برش بخورد.

 

باز هم تاکید می کنیم این امر مهم است که چه دکتری ختنه میکنن. باتجریه و ماهر بودن پزشک درصد دچار شدن به عوارضی که در بالا ذکر شده را کاهش می دهد.


:: تصاویر

کمردرد عصبی
لگن
زانو
دیسک کمر
درد پا
درد پا
دیسک کمر
دیسک کمر
بیرون زدگی دیسک کمر
مفصل مبتلا به آرتروز
کیست مچ دست
هم
درد
اول
.
.
.