چه دکتری برای افزایش قد
شاید شما جز آن دسته از افرادی باشید که در این فکر هستند که به چه دکتری برای افزایش قد مراجعه باید کرد؟ اول از همه باید بدانید که افزایش قد در دوران بلوغ به راحتی امکان پذیر بوده. اما اگر بین ۱۷ تا ۲۱ سال سن دارید هنوز امیدی برای این کار هست ولی به شرط اینکه صفحات رشدتان با هم ترکیب نشده باشند، در غیر این صورت نمی توان کاری در این زمینه انجام داد. . به طور کلی برای افزایش قد می توان به پزشک ارتوپد، متخصص غدد و متخصص تغذیه مراجعه کرد. در این مقاله قصد داریم جهت افزایش آگاهی شما به مقوله افزایش قد بپردازیم.
بصورت کلی بدلیل اینکه در کلینیک های ارتوپدی متخصصین مختلف در زمینه افزایش قد حضور دارند ارزیابی اولیه به بهترین شکل در کلینیک های ارتوپدی شکل میگیرد. ارزیابی دقیق صفحه رشد و تخمین میزان افزایش قد بدون نیاز به جراحی از خدماتی است که در کلینیک ارتوپدی ارایه میشود. در انتهای همین متن برخی از باسابقه ترین کلینیک های ارتوپدی را میتوانید مشاهده کنید.
فهرست مطالب
به چه دکتری برای افزایش قد می توان مراجعه کرد؟
افزایش قد و صفحات رشد
برای افزایش قد در ابتدا لازم است یک سری مسایل را روشن کنیم. افزایش قد مرتبط با صفحات رشد در بدن می باشد. این صفحه رشد است که شکل و طول نهایی استخوان را مشخص می کند.
صفحه ی رشد، منطقه ای در دو انتهای استخوان های بلند بچه ها است که مسئول رشد استخوان ها می باشند و خود نیز رشد می کند. در واقع فعالیت صفحه رشد است که موجب بلند و بزرگ شدن استخوان در بچه ها می شود. هر استخوان بلند حداقل دو صفحه رشد دارد که در دو انتهای استخوان قرار دارند. استخوان های کوتاه مانند استخوان های کف دست یک صفحه رشد دارند.
حال زمانی که این صفحه های رشد با هم ترکیب شوند، دیگر رشد قد ممکن نیست؛ مگر این که عمل جراحی افزایش قد انجام دهید. صفحه های رشد در معمولا در سن 20 سالگی و در برخی افراد در سن 25 سالگی ترکیب می شوند. بنابراین هر تبلیغی که مدعی توانایی افزایش قد در سنین بالاتر از 25 سالگی را داشته باشد؛ معتبر نیست.
افزایش قد در کودکان
همانطور که بالاتر نیز اشاره شد، افزایش قد به رشد صفحات رشد مرتبط می باشد. در کودکان چون در سنین رشد هستند و این صفحات رشد می کنند، افزایش قد اتفاق می افتد. با این حال افزایش و رشد قد یک کودک به عوامل زیادی بستگی دارد. جنسیت و ژنتیک از عمده ترین این عوامل در افزایش قد کودک هستند. به علاوه، ابزارهایی نیز برای محاسبه قد کودک وجود دارند که می تواند به طور حدودی قد کودک در سال های آینده را پیش بینی کنند. البته هیچ یک از این ابزارها نمی توانند قد کودک در دوران بزرگسالی را به طور کاملاً دقیق تعیین کنند.
برخی اوقات پیش می آید که رشد قد کودک نسبت به نمودار رشد پایین تر بوده و پدر و مادری کودک واقعاً در مورد قد کودکش نگران می شود؛ بهترین کار در چنین مواردی این است که موضوع را با یک متخصص در میان بگذارد. در ادامه مطرح کرده ایم که به چه دکتری برای افزایش قد می توان مراجعه کرد. با ما همراه باشید
به چه دکتری برای افزایش قد می توان مراجعه کرد؟
می دانیم که افراد قد کوتاه چه احساسی دارند. اما اگر نوجوان هستید امیدی هست که از قد ژنتیکی که دارید بلندتر شوید. اگر بین 17 تا 21 سال سن دارید هنوز امیدی برای این کار هست؛ ولی به شرط این که صفحات رشدتان با هم ترکیب نشده باشند، در غیر این صورت نمی توان کاری در این زمینه انجام داد. بهترین پزشک و مرکز برای بررسی دقیق صفحه رشد و تخمین میزان رشد باقی مانده مراجعه به کلینک ارتوپدی می باشد. در این مراکز با بررسی دقیق صفحه رشد توسط تصویر برداری میزان رشد باقی مانده تخمین زده میشود و در صورت نیاز روشهایی برای کمک به تشدید این رشد انجام میشود. در صورتیکه رشد به اتمام رسیده باشد روشهای غیر جراحی برای افزایش قد به شما معرفی می شود. در انتهای لیست میتوانید لیستی از کلینیک های ارتوپدی که برای رشد قد میتوانند شما را راهنمایی کنند را بیابید.
در کودکان رشد قد ممکن است به طور معمول و طبیعی اتفاق نیافتد، که در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد تا راهکارهایی برای افزایش قد ارایه دهد. در ادامه آورده ایم چه دکتری برای افزایش قد می توان مراجعه نمایید :
متخصص اطفال و کودکان
متخصص اطفال و کودکان پزشکی است که سلامت کودک شما را بررسی و مدیریت می کند. این مدیریت شامل موارد فیزیکی، رفتاری و سلامت روانی است. این افراد آموزش دیده اند تا بیماری های دوران کودکی را تشخیص دهند و درمانی مناسب برای آن انتخاب نمایند. از این رو بررسی میزان رشد قد کودک متناسب با سن او نیز از وظایف متخصص اطفال است. زمانی که پزشک شک نماید که کودک افزایش قد متناسبی ندارد، برخی معاینات و آزمایشات را انجام خواهد داد. با بررسی نتایج آزمایشات اگر مشکلی در افزایش قد کودک وجود داشته باشد؛ احتمال دارد که شما را به متخصص غدد ارجاع دهد.
متخصص غدد و متابولیسم
به پزشکی که در زمینه ی غدد و هورمون هایی که تولید می کنند تخصص داشته باشد، متخصص غدد و متابولیسم گفته می شود. این متخصص با متابولیزم یا تمام فرایند های بیوشیمیایی سروکار دارد؛ که باعث عملکرد صحیح بدن ازجمله نحوه ی تبدیل غذا به انرژی و رشد بدن می شوند.
زمانی که برای افزایش قد به متخصص غدد مراجعه می کنید؛ پزشک با توجه به سن و وضعیت هورمون های بدن شما تصمیم و درمان مناسبی را اتخاذ می کند. لازم به تاکید مجدد است که اگر صفحه های رشد، که بالاتر هم به آن اشاره کردیم، با هم ترکیب شوند دیگر رشد قد ممکن نیست. از این رو پزشک برای چنین افرادی درمانی نخواهد داشت.
افزایش قد در افراد زیر ۱۵ سال و یا حتی ۱۶ سال امید بیشتری وجود دارد. ولی به عقیده متخصص غدد تنها چیزی که می تواند در این زمینه کمک کند؛ متوقف کننده های استروژن یا مهار کننده های اروماتاز هستند. این دو مورد هم جوشی صفحه رشد را کند می کنند و باعث می شوند فرصت رشد قد، بیشتر شود. در حقیقت ترشح استروژن در بدن منجر به سرعت جوش خوردن صفحات رشد می شود. بنابراین با متوقف کردن ترشح آندروژن که به استروژن تبدیل می شود، شما فرصت بیشتری برای رشد خواهید یافت. بدون روش درمانی مهار استروژن رشد کلی شما در حدود سن ۲۰ سالگی متوقف خواهد شد. با این روش درمانی 1 تا 5 سانتی متر احتمال افزایش قد، بیشتر از قد تخمین زده شده وجود خواهد داشت.
برای افرادی زیر 15 سال، توصیه می شود در صورت جواب نگرفتن از متخصص غدد پزشک خود را تغییر دهند. در صورتی که نتیجه نگرفتند، می توانند از مطالبی که در ادامه مطرح شده پیروی کنند.
قد به عوامل ژنتیکی بستگی دارد . از عوامل میزان رشد، عملکرد غده هیپوفیز و هم چنین عوامل تغذیه و خواب را می توان مطرح کرد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که تاثیر تمرین های ورزشی و کششی بر افزایش قد نیز تاثیرگذار هستند؛ برخی ورزش های خاص تاثیر نسبتا بالایی در افزایش قد افراد دارند. بنابراین داشتن خواب کافی، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین، آهن، کلسیم و ویتامین آ در میزان رشد قد موثر هستند
متخصص ارتوپدی
مراجعه به پزشک ارتوپد و کلینیک ارتوپدی همیشه بهترین انتخاب است چرا که در ابتدا با بررسی صفحه رشد تخمین دقیق از میزان رشد باقی مانده زده شده و در صورت لزوم بدون جراحی درمان افزایش قد اغاز میشود. از طرفی به عنوان آخرین گزینه عمل جراحی برای افزایش قد مطرح است. این عمل توسط متخصص ارتوپدی انجام می شود و عمل نسبتا سنگینی می باشد و به جز در مواقع ضروری پیشنهاد نمی گردد. دوران نقاهت عمل جراحی طولانی و حدود 8 ماه می باشد. در طی این عمل برخی از استخوان های موجود در پا را شکسته می شود و بعد با فاصله انداختن بین استخوان ها، آن ها را جوش میزنند و در نتیجه قد بلندتر می گردد.
بنابراین در جواب این سوال که به چه دکتری برای افزایش قد مراجعه کنیم؟ پاسخ دادیم.
ویژگی های دکتر برای افزایش قد
اولین قدم برای طی کردن یک مسیر درمانی موفق، مراجعه به یک پزشک ماهر است. در ادامه برخی از ویژگی هایی که دکتر برای درمان افزایش قد ، باید دارا باشد را مطرح کردیم :
● دانش تخصصی برای تشخیص دقیق
● تجربه و مهارت بالا
● داشتن اطلاعات پزشکی متناسب با علم روز
● وظیفه شناس، حرفه ای بودن و هوش بالا
● رضایت دیگر بیماران از وی
:: کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی
:: متخصصین ارتوپد
:: تصاویر
اطلاعات جامعه پزشکان این رسانه با هدف تسهیل در یافتن اعضای جامعه پزشکی ، دسترسی به اطلاعات حرفه ای آنان و اطمینان خاطر از دارا بودن مجوزهای لازم برای ارائه خدمات حرفه ای مانند پروانه طبابت و در راستای اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب جلسه علنی 1387.06.11 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب 1393.08.21 هیئت وزیران مبنی بر انتشار اطلاعات در بردارنده حقوق و تکالیف مردم از طریق رسانه های همگانی ارائه شده است.