مشاوره آنلاین و نوبت دهی پزشکان همدرد اول
مشاوره آنلاین و نوبــــت دهـی پزشکــــــــان
برای فشار خون چه دکتری باید رفت؟
تاریخ انتشار : 1399/03/01 بازدید : 2406

برای فشار خون چه دکتری باید رفت؟

فشار خون نیرویی است که همزمان با پمپ خون توسط قلب در تمام بدن به دیواره‌ی عروق وارد می شود. فشار خون بیماری شایعی است که هم مقدار بالا و هم مقدار پایین آن ممکن است، عوارض جبران ناپذیری را به وجود بیاورد. فشارخون بالا معمولا به فشارخونی که بطور مداوم بالاتر از حد طبیعی باشد گفته می شود. همچنین فشار خون پایین نیز به فشاری که کمتر از حد معمول باشد اطلاق می شود. هر دوی این فشارهای غیر طبیعی می‌توانند سایر اندام‌های بدن را نیز درگیر کنند و در عملکرد آن‌ها اختلال ایجاد نماید. از این رو به چند تخصص مربوط می شود و شاید لازم شود بیمار تحت نظر پزشکان متعددی قرار بگیرد. لیکن دانستن این مطلب که برای فشار خون چه دکتری باید رفت بسیار مهم است. اما به طور کلی برای غربالگری و تشخیص اولیه مراجعه به متخصص قلب و عروق گزینه مناسبی است. عدم درمان و کنترل به موقع فشار خون می‌تواند باعث آسیب‌های جدی مانند تصلب شرایین و سکته های قلبی می‌شود.

از آن جا که بیماری فشار خون بالا یک بیماری مزمن است، ممکن است  سال های سال یا تا آخر عمر همراه بیمار بماند. در نتیجه نیاز به درمان همیشگی دارد و چون داروهای فشار خون با تغییر شرایط بیمار مانند سن تغییر می‌کند، بهتر است فرد همیشه تحت نظر یک کلینیک تخصصی فشار خون باشد. بیمار باید به طور مداوم از دارو استفاده نماید تا فشارخون را کنترل نماید. از آن ‌جا که این بیماری در دراز مدت با بیمار می ماند، ممکن است، فرد بیمار را به چندین بیماری دیگر نیز مبتلا سازد. فشار خون پایین نیز به همین روال بوده و  عوارضی را بر روی بیمار باقی می گذارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد اهمیت کنترل فشار خون و نیاز به مراجعه به پزشک صحبت کنیم.

 

فهرست مطالب

فشار خون چیست؟

هایپرتنشن یا فشارخون یکی از مشکلاتی است که گریبان افراد پا به سن گذاشته را بیشتر می گیرد. در واقع فشار خون نیرویی است که خون به دیواره‌های عروق وارد کرده و زمانی که این نیرو بیش از حد معمول خود باشد، فشار ایجاد شده در قلب را بیشتر می‌کند و قلب مجبور به افزایش قدرت انقباضات می‌شود و به تدریج باعث کلفت شدن ماهیچه‌های قلب شده که در طولانی مدت می‌تواند به عضلات قلب آسیب رسانده و منجر به نارسایی قلبی شود. عدم توجه به این بیماری مزمن، ممکن است حوادثی مانند مشکلات قلبی، سکته قلبی و حتی مشکلات کلیوی را به دنبال داشته باشد. یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان فشار خون بالا است، به حدی که این بیماری یک سوم مرگ و میر در جهان را به خود تعلق داده است.

متاسفانه در 95 % مواردی که افراد فشار خون دارند، علت مشخصی برایش تعیین نمی‌شود. در این موارد عوامل مختلفی مانند خوردن نمک زیاد، افزایش وزن، لایف استایل غلط، سیگار، الکل و .... می‌توانند در ایجاد فشار خون تاثیر داشته باشند، اما به تنهایی علت اصلی فشار خون نیستند. به علاوه فشار خون به جز در مواقعی که بیش از حد بالا باشد، علامت خاصی ندارد و به همین دلیل انجام غربالگری‌های دوره‌ای به ویژه برای افرادی که سابقه خانوادگی و ژنتیکی فشار خون دارند حتی برای نوجوانان باید صورت بگیرد و یا خودتان فشار را اندازه گیری کنید. زیرا همان طور که گفتیم این بیماری می‌تواند سالیان سال یک بیماری خاموش باشد که بصورت مستقیم بر مواردی مانند تصلب شرایین، نارسایی قلبی مزمن و ... تاثیر می‌گذارد. گاهی نیز فشار خون دلایل مشخصی مانند تنگی عروق کلیوی، اختلالات هورمونی و ... دارد که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم آن‌ها را بررسی می‌کند.

برای درمان فشار خون بالا به چه دکتری باید مراجعه کنید؟

همانطور که بیان شد، فشار خون بالا ممکن است، تمامی اعضای بدن را به خود درگیر کند و از این رو باعث بیماری‌های مختلفی شود که بیشتر بیماری‌های قلبی-عروقی را شامل می‌شود. یکی دیگر از این بیماری‌ها مشکلات کلیوی می باشد که از دیگر عوارض این بیماری خاموش می باشند. بنابراین برای درمان عارضه های خطرناک ذکر شده، بهتر است تحت نظر یک متخصص باشید.

چه عواملی باعث افزایش فشار خون می‌شود؟

فشارخون بالا یک بیماری خاموش می‌باشد که در اکثر مواقع نمی‌توان دلیل مشخصی برای آن ذکر کرد و دلایل مختلفی دست به دست هم می‌دهند تا فشار خون را ایجاد کنند. بیشتر افراد بیمار، هیچ گونه علائمی ندارند. از این رو آشکار شدن علایم و نشانه های این بیماری ممکن است سال ها و دهه‌ها  طول بکشد. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چه عواملی باعث افزایش این بیماری مزمن می شود؟

در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که دو نوع پر فشاری وجود دارد و هر کدام دلایل خاص مربوط به خود را دارند. ژن و وراثت از عواملی هستند که موجب افزایش فشارخون بالا می شوند، چون بعضی افراد ممکن است این بیماری را از والدین خود به ارث ببرند. به طور کلی در برخی موارد فشار خون علت دقیقی نداشته و ممکن است ژنتیکی باشد و در برخی مواقع نیز ناشی از یک عارضه مشخص و جدی است.  

از طرفی مصرف بی رویه نمک و غذاهای شور و شرایط محیط ممکن است، این بیماری را شدیدتر کند. بالا رفتن سن، مصرف دخانیات و استرس زیاد نیز از دیگر عوامل بالا رفتن فشار خون هستند.  به نظر می رسد در میان مبتلایان به بیماری فشارخون بالا، افراد مسن و  بیماران کلیوی بیشتر به سدیم حساس هستند و از عوامل تشدید آن می‌توان به نمک اشاره داشت.

نشانه های فشار خون بالا چیست؟

معمولا فشار خون بالا تا موقعی که یک جهش ناگهانی نداشته باشد و یا خیلی بالا نرود مشخص نمی‌شود و به همین دلیل به آن کشنده خاموش نیز می‌گویند. از علایم شایع  فشار خون می توان به سردرد اشاره نمود. حالت تهوع، استفراغ، تاری دید، دو بینی، تپش‌های نامنظم قلب و مشکلات تنفسی از دیگر نشانه‌های فشار خون بالا هستند. در صورتی که با این نشانه‌ها روبرو شدید، باید فورا وقت به اورژانس مراجعه کنید.

درمان خانگی فشار خون بالا

به دلیل خطرناک بودن فشار خون بالا نباید صرفا به درمان‌های خانگی متکی باشید و حتما باید تحت نظر متخصص قرار بگیرید. اما با صلاح دید پزشکتان و در کنار درمان‌های پزشکی می‌توانید از راه حل‌های خانگی نیز استفاده کنید.

سیر یکی از سبزیجات مقوی می‌باشد که با قرار دادن آن در دهان و مکیدن آن به مدت 15 ثانیه و یا خرد کردن و مخلوط کردن آن با آب، می توانید فشار خون خود را تنظیم نمایید.  در صورت تمایل می توانید روزانه یک لیوان آب هویج را بدون اضافه کردن شکر میل نمایید. همچنین یک لیوان آب گوجه ی تازه و یک لیوان آب کرفس و دانه‌های انار و آب انار و همچنین آب تربچه و چغندر قند نیز بسیار موثر می باشند.

  گوش دادن به موسیقی‌های آرام بخش و ورزش کردن، بخصوص ورزش‌های هوازی به صورت مداوم نیز در تنظیم کردن فشار خون موثر هستند.  

روش طب سنتی برای پیشگیری و درمان فشار خون بالا

یکی از روش های مناسب و ویژه جهت پیشگیری و درمان فشار خون بالا، استفاده از روش طب سنتی ایرانی است. عارضه فشار خون بالا در طب سنتی ایرانی از مرض‌های امتلاییه به حساب می آید؛یعنی مواد زائد در بدن جمع میشود و همچنین بدن توانایی تنظیم تناسب بین مقدار مواد مصرفی با مقدار خروج مواد مصرفی از بدن را ندارد.

 معمولاً نداشتن این تناسب از عواملی مانند پرخوری، در هم خوری و رعایت نکردن ترتیب غذا به وجود می آید. اغلب عارضه فشار خون بالا در صورتی که علت آن برطرف شود، فشار خون بالا نیز به صورت خودکار و تدریجی به حالت اولیه خود برمیگردد. همچنین ممکن است بیماری‌های مختلفی مانند تیروئید و دیابت از عوامل بیماری پرفشاری خون باشند.

همانطور که گفته شد در بسیاری مواقع اگر بیماری اصلی برطرف شود، فشارخون بالا نیز درمان می شود. در صورتی که نتوان با روش طب سنتی فشار خون بالا را درمان نمود، لازم است بلافاصله به پزشک متخصص فشار خون مراجعه شود.

برای درمان فشار خون پایین به چه دکتری باید مراجعه کرد؟

از علائم افت فشار خون شروع حالت سرگیجه  است که اغلب زمانی که شما از حالت خوابیده یا نشسته بر می خیزید، رخ می‌دهد. اگر این کاهش به حدی شدید باشد که باعث جریان ناکافی خون در قلب و مغز و سایر اندام های حیاتی شود، حتماً باید به پزشک متخصص و در موارد ناگهانی و شدید به اورژانس مراجعه کرد. بعد از رفع خطر برای این عارضه باید به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید تا اطلاعات کافی در مورد بیماری‌های مشابه داشته باشد و بتواند به شما کمک کند.

علت پایین بودن فشار خون چیست؟

بعضی از افراد  فشار خون پایینی دارند‌ و بیشتر اوقات ممکن است، این بیماری هیچ علامتی نداشته باشد. زمانی که شخصی  فشار خونش  پایین می آید ممکن است، بر روی جریان خون در سراسر بدن تاثیر منفی بگذارد. اصطلاح فشار خون پایین معمولا به فشار خون کمتر از 90 میلی متر جیوه و فشار دیاستولیک کمتر از 60 میلی متر جیوه گفته می‌شود. زمانی که فشار خون تا این اندازه پایین بیاید، فرد علایمی همچون گیجی و ضعف شدید دارد. افرادی که فشار خون پایین دارند، کمتر خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و مشکلات کلیوی آن ها را تهدید می‌کند و راحت‌تر قابل کنترل است. ورزشکارانی که سیگار نمی کشند و افرادی که وزن مناسبی دارند بیشتر دچار فشار خون پایین می‌شوند. لازم به ذکر است، فشار خون پایین زمانی که علایمی  ایجاد نکند و به اعضای بدن ضرر نرساند کاملا بی خطر می‌باشد.

 

درمان فشار خون پایین چیست؟

فشارخون پایین یکی از معضلات رایج است که افراد را بسیار ناتوان نموده به حدی که توانایی انجام کارهای شخصی خود را برای چند ساعت نخواهند داشت. درمان آن در خانه یکی از گزینه‌های عالی به حساب می آید، که در این قسمت چند درمان خانگی معرفی می شود.

مصرف میان وعده می‌تواند فشار خون شما را به طور مشخصی کنترل کند. اگر به فشارخون‌پایین مبتلا هستید بهتر است در غذاهایتان از نمک کافی استفاده کنید. نوشیدنی‌ها بهترین راه حل برای کنترل فشار خون پایین است و تا حد امکان سعی کنید زیاد نوشیدنی بنوشید. مصرف کافئین می تواند فشار خون پایین را کنترل کند. همچنین از شرایط خاص باید دوری کرد و نباید در آب و هواهای خاص زندگی کرد. اگر به این بیماری مبتلا هستید بهتر است بدانید که برای فشار خون چه دکتری باید رفت. برای این کار می‌توانید از متخصصین کلینیک همدرد مشاوره بگیرید.

جمع بندی

امروزه با داشتن زندگی‌های ماشینی و استرس و تغذیه‌های نامناسب، افراد زیادی به بیماری مزمن و شایع فشارخون مبتلا هستند. در واقع فشار خون دو نوع دارد، فشار خون پایین و فشار خون بالا که هر دوی آن‌ها  برای بدن مضر بوده و عوارضی را به همراه خواهند داشت. شاید تا سالیان سال فشار خون بالا بماند و دیگر اعضای بدن همچون قلب، عروق و کلیه‌ها را نیز درگیر نماید. برای جلوگیری از تشدید فشار خون بالا لازم است از استرس دور باشید، مصرف نمک را به حداقل برسانید و تغذیه ی درست و حسابی داشته باشید. ورزش و موسیقی از دیگر عواملی به حساب می‌آیند که در تنظیم کردن فشارخون موثر می‌باشند.

شما نیز اگر فکر می‌کنید خودتان یا اطرافیانتان به افت فشار یا فشار خون بالا دچار هستید و نمی‌دانید دقیقا باید به چه پزشکی مراجعه کنید، می‌توانید از طریق لینک‌های موجود در سمت چپ صفحه با پزشکان متخصص باتجربه ما در ارتباط بوده و از آن‌ها مشاوره بگیرید.

 


پزشکان مرتبط

:: متخصصین قلب


دکتر برای فشار خون پزشک_برای_فشار_خون درمان_فشار_خون بهترین متخصص ارتوپد درمان_فشارخون
هم
درد
اول
.
.
.