گزگز پا یک بیماری و ناراحتی بسیار آزاردهنده می تواند باشد و علل ایجاد آن از عللی بسیار شناخته شده مانند: دیابت تیروئید تا علل بسیار نادر و ناشناخته مانند : بیماری های مادرزادی عصبی متفاوت و مختلف است و به همین دلیل تفاوت در علت هاست که متخصصین و پزشکان مختلفی در درمان و تشخیص این علامت و نشانه درگیر بوده و می توانند به بیمار کمک کنند لذا برای اینکه بدانیم برای گزگز پای خود چه پزشکی را انتخاب کنیم نیازمند دانستن نکات و علایم بیشتری هستیم تا بتوانیم راهگشای دقیق تری برای این سوال باشیم که برای گزگز پا به چه دکتری مراجعه کنیم.
در ادامه این نوشتار سعی خواهیم کرد که به شما راه کارهایی نشان دهیم که بتوانید تا حدودی پی ببرید که مشکل گزگز پای شما مربوط به کدام تخصص و پزشک می باشد لیکن با توجه به این که قسمت عمده و شایعی از علائم و بیماری های مصوب گزگز پا در حیطه رشته ارتوپدی می باشد مراجعه به کلینیک ارتوپدی و پزشکان ارتوپد و متخصص ارتوپد گزینه انتخابی برای مراجعه اولیه تمامی انواع گزگز پا می باشد در انتهای این نوشتار می توانید برگزیدهای از بهترین کلینیک ها و پزشکان متخصص ارتوپد را به انتخاب مراجعین ببینید در صورتی که هر یک از علائم که در ادامه می آید همراه با گزگز پای شما وجود دارد احتمال دارد پزشکی و تخصصی متفاوت برای تشخیص و درمان شما گزینه بهتری باشد.
آنچه در ادامه خواهید خواند :
اگر شما دچار بیماری دیابت بوده و دچار گزگز پا شدهاید این گزگز به دلیل آسیب های عصبی ناشی از بیماری قند خون به وجود می آید شکل این گزگز ها در دست ها و پاها دیده شده و شب هنگام بدتر میشود.
این گزگز محدود به ناحیه کف پا و مچ پا بوده و بالاتر به سمت زانو و ران حرکت نمیکند درصورتی که گزگز و بی حسی پای شما تا محدوده زانو و لگن شما کشیده میشود نامحتمل است که به دلیل دیابت ایجاد شده باشد در هر صورت گزگز پا در فرد دیابتی توسط متخصص ارتوپدی در کلینیک های ارتوپدی به صورت جامع و کامل تشخیص داده شده و درمان میگردد.
توجه داشته باشیدکه فرد دیابتی برای سلامت پای خود نیازمند مراجعه مداوم به کلینیکهای ارتوپدی معاینات دقیق مفصلی استفاده از کفی و کفش های مخصوص پاهای دیابتی و در کل مراقبت جامع فوق تخصصی پای دیانتی میباشد که همگی در کلینیک های ارتوپدی زیر نظر متخصص ارتوپد قابل دسترس می باشد.
پزشک متخصص داخلی، پزشک فوق تخصص غدد و متابولیسم و متخصص نورولوژی یا داخلی اعصاب از دیگر پزشکانی هستند که می توانند در بهبود سیر بیماری به شما کمک کنند که تمامی این پزشکان در کلینیک های ارتوپدی حضور دارند.
اگر گزگز پای شما همراه با بی حسی درد کمر و یا درد می باشد و یک طرفه است یعنی در یکی از پاهای خود این مشکلات را دارید و شب هنگام بدتر می شود احتمال وجود بیماری دیسک کمر بسیار محتمل است.
مجددا بهترین محل برای مراجعه جهت تشخیص و درمان بیماری دیسک کمر در کلینیک های ارتوپدی و یا متخصص ارتوپدی میباشد.
پزشکان جراح مغز و اعصاب پزشکان طب فیزیکی پزشکان داخلی اعصاب از دیگر پزشکانی می باشند که در درمان این مشکل می توانند به شما یاری برسانند که معمولاً در کلینیک های ارتوپدی در یک مجموعه حضور داشته و با استفاده از ابزارها و اسکن ها و تجهیزات لازم تشخیص و درمان دقیق برای شما به همراه خواهند داشت.
اگر شما دچار گزگز پا به همراه صافی کف پا هستید یکی از علل شایع ایجاد این گزگز فشار بر روی اعصاب حسی کف پا می باشد که تحت عنوان بیماری تونل تارسال نامیده می شود که بررسی و تشخیص دقیق این مشکل در کلینیک ارتوپدی مقدور و میسر است.
اگر گزگز پای شما در هیچ یک از این گروه های ذکر شده نمیگنجد بیماریهای بسیار متعدد و مختلفی می تواند مسبب این مشکل باشد بیماری تیروئید کمبود ویتامین ایی بیماریهای خود ایمنی b۱۲ بیماریهای روماتیسمی کمبود ویتامین آسیب های عصبی مسمومیتهای دارویی بیماریهای مادرزادی عصبی بیماری ام اس و سایر علل که لیست بسیار بلندی دارند می توانند مسبب مشکل شما باشند همانگونه که در بالا مشاهده کردید با توجه به شیوع بیماری ها مراجعه به کلینیک ارتوپدی یا متخصص ارتوپد گزینه ابتدایی ارجح برای فردی خواهد بود که دچار گزگز پا می باشد.
سخن پایانی:
همانگونه که در بالا مشاهده کردید قسمت عمده مشکلاتی که منجر به گزگز پا می شود ناشی از فشار روی اعصاب پا می باشد که قسمت عمدهای از این بیماریها توسط دیسک کمر و بیماریهای اصطلاحاً متابولیکی ایجاد میشود.
کلینیک ارتوپدی یکی از مراکزی می باشد که می تواند کمک بسیار بزرگی در تشخیص و درمان دقیق مشکل شما داشته باشد.
در ادامه لیستی از کلینیک های ارتوپدی به انتخاب مراجعین و پزشکان ارتوپد را مشاهده میکنید در صورت تمایل میتوانید نظرات مراجعین را مطالعه کرده و اگر به کلینیک مربوطه مراجعه کردهاید نظر خود را با سایر خوانندگان در میان بگذارید.
:: کلینیک فوق تخصصی ارتوپدی
:: متخصصین ارتوپد
اطلاعات جامعه پزشکان این رسانه با هدف تسهیل در یافتن اعضای جامعه پزشکی ، دسترسی به اطلاعات حرفه ای آنان و اطمینان خاطر از دارا بودن مجوزهای لازم برای ارائه خدمات حرفه ای مانند پروانه طبابت و در راستای اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب جلسه علنی 1387.06.11 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب 1393.08.21 هیئت وزیران مبنی بر انتشار اطلاعات در بردارنده حقوق و تکالیف مردم از طریق رسانه های همگانی ارائه شده است.